FAQs

FAQS

IntrebaRI COMUNE

Usi interioare

Usi interioare din lemn realizate in 6 Serii distincte diferentiate de tipul de material, design si solutii tehnice de toc.

Usi exterior

Usi exterior din lemn masiv executate in rame si tablii. Design-ul poate fi ales din modelele propuse de noi fie realizat impreuna cu arhitectii.

Ferestrele din lemn stratificat

Ferestrele din lemn stratificat cu geam termopan se realizeaza din esente de stejar, meranti sau rasinos cu finisare si grija speciala pentru detalii.

Case din lemn

Informatiile tehnice despre toate produsele Echipei Benati se regasesc in Catalogul Benati cat si in sectiunea speciala de pe site ( Specificatii tehnice ) sau se pot afla formuland o cerere pe vanzari@benati.ro sau contactand :

mail – vanzari@benati.ro

021.212 11 48 – fax

021. 212 11 49 – telefon

mobil

0746 209 533 / 530 / 531

Din pacate, avand in vedere caracterul de unicitate pe care il au usile executate “pe comanda” Echipa Benati nu poate oferi retur la produsele comandate.

Alegerea materialelor trebuie sa se faca foarte atent deoarece usile se vor realiza pe dimensiunile, deschiderile, finisajele si vitrajele pe care le-ati ales , adica UNICE.

FOARTE IMPORTANT ! Atat modelele ( vitrajele ), cat si finisajele ( culorile, nuantele ) SE ALEG DIRECT IN SHOW-ROOM. Culorile si tonalitatile din catalog sau de pe site-ul https://www.echipabenati.ro sunt INDICATIVE si pot fi diferite fata de finisajele reale prezentate in show-room. Alegerea finisajului se face NUMAI in show-room si nu pe site sau din catalog.

Bucuresti – Echipa Benati

SHOW-ROOM str. Reinvierii nr.3 , sector 2 ( vis-a-vis OMV Lizeanu ) – cladirea EUROPA PRIMEX


Betesti – Harghita (Fabrica Benati & Showroom)

loc. Cristuru Secuiesc, sat Betesti nr.10, jud. Harghita

Usile de interior Benati se pot monta si de catre o persoana fara pregatire de specialitate in sistem Do It Yourself deoarece elementele componente ale usii sunt pregatite pentru punere in opera dar noi, Benati recomandam montarea cu montatori profesionisti .

Manipularea produselor se face cu atentie sporita, pentru a se evita deteriorarea fetelor si muchiilor produsului . Depozitarea produselor se face in pozitie orizontala , in spatii inchise , cu temperatura si umiditate constante , cu grija deosebita pentru pastrarea planeitatii produsului. Trebuie evitate variatiile accidentale, bruste ale temperaturii si umiditatii ambientale .

Montajul produsului trebuie sa asigure verticalitatea si ortogonalitatea tocului si se realizeaza prin sustinerea tocului in pene din lemn , fixarea si etansarea cu spuma poliuretanica . Distantele dintre golul constructiv si tocul propriu-zis trebuie sa fie intre 5 si 30mm. Un montaj finalizat corect, in urma unei pozitionari corecte, va avea ca rezultat inchiderea corecta si completa a foii de usa pe toc ( contact pe toate laturile tocului ) . Odata facute aceste reglaje, veti putea fixa definitiv tocul in pozitia dorita, cu ajutorul spumei poliuretanice . Montajul se va face numai dupa acomodarea produsului in noul mediu ambiant, pentru a se evita eventualele deformari sau deteriorari .

Curatirea suprafetelor se face folosind o laveta din bumbac, fara aspteritati, cu care se vor aplica produse specifice pentru intretinerea suprafetelor din material lemnos ( ceara, spray siliconic etc. )

Conditii de garantie si instalare/montaj

(parte integranta din Contractul de vanzare-cumparare)

Montajul usilor se va executa in golurile de zidarie pregatite conform dimensiunilor si tolerantelor stabilite conform comenzii ferme transmise si asumate de catre beneficiar.

Camerele in care se monteaza usile interioare trebuie sa aiba montate ferestrele exterioare pentru a crea un climat interior constant fara fluctuatii de temperatura, bine ventilate si cu umiditate a mediului ambiant de maxim 60%.

Toate lucrarile cu materiale umede (zidarie, tencuiala, aplicarea vopselurilor de interior) trebuiesc executate inainte de montarea usilor de interior pentru a se evita o umiditate a mediului ambiant mai mare de 60%.Manipularea produselor se face cu
atentie sporita, pentru a se evita deteriorarea fetelor si muchiilor produsului. Depozitarea produselor se face in pozitie orizontala,  in spatii inchise, cu temperatura si umiditate constante, cu grija deosebita pentru pastrarea planeitatii produsului.

Trebuiesc evitate variatiile accidentale, bruste ale temperaturii si umiditatii ambientale.

Toate pardoselile (gresie, parchet, mocheta, covor PVC, etc.) se recomanda a fi realizate inainte de montajul usilor. Daca pardoselile nu pot fi montate decat ulterior montajului usilor, atunci usile se vor monta pe sapa uscata complet, iar intre pardoseala montata ulterior si tocul cu accesoriile sale se va
realiza o sudura impermeabila (cu silicon) pentru protejarea acestuia de eventualele expuneri la umezeala in asa fel incat operatiunea sa nu afecteze
integritatea tocului si accesoriilor sale.

Asamblarea tocului: Imbinati tocurile verticale si cel orizontal cu ajutorul cepilor cilindrici de pozitionare si consolidati cu ajutorul unor
holzsuruburi.

Dupa montarea componentelor asezati tocul in golul peretelui.

Aveti grija ca rama tocului sa formeze unghiuri drepte (90°) la montarea in zid. Verificarea unghiurilor se face cu ajutorul unui boloboc. Se adauga suplimentar pene pentru fixarea tocului acolo unde se considera necesar.
Asezati foaia de usa in balamale si verificati daca se potriveste corespunzator. In caz contrar ajustati micile nepotriviri (reglati usa din balamale verificand in acelasi timp paralelismul foii de usa cu rama tocului).
Inainte de a spreia spuma poliuretanica intre toc si perete asigurati-va ca locurile unde o sa patrunda spuma sunt curate si degresate corespunzator.

Dupa ce spuma s-a intarit indepartati penele de fixare si taiati surplusul de spuma. Daca este necesar, aripioara pervazurilor se ajusteaza potrivit cu grosimea zidului in care s-a montat tocul. Inainte sa fixati pervazurile aplicati punctiform spuma poliuretanica pe spatele pervazelor.
Asezati pervazul prin lovituri slabe cu mina sau cu un ciocan de cauciuc pentru a fixa definitiv pervazul.

Dupa efectuarea montajului se interzice utilizarea usii timp de 12 ore pentru intarirea spumei poliuretanice.

Garantia usilor produse si comercializate de S.C. Benati SRL este de 2 ani de la momentul livrarii produselor.

Intervenirea asupra tocului sau foii de usa prin taiere pentru redimensionare duce la pierderea garantiei.

In locurile cu trafic intens se recomanda alegerea usilor cu finisaje si accesorii corespunzatoare destinatiei.

Garantia se pierde in urmatoarele cazuri:

 • deteriorari mecanice si defecte exterioare cauzate de conditii necorespunzatoare de depozitare (murdarire cu tencuiala, spuma sau curatare cu substante chimice agresive) pana la momentul montajului;
 • patarea, deformarea si vatamarea elementelor usii si a componentelor secundare aparute ca urmare a umflarii materialului datorate expunerii la umiditate excesiva (mai mare de
  60%);
 • deteriorarea finisajelor datorita utilizarii benzii adezive;
 • defecte cauzate de utilizarea eronata sau neglijenta beneficiarului;
 • situatiile asupra carora producatorul nu are influenta (inundatii, incendii, spargeri, etc.)
 • deteriorarea normala a produsului prin exploatare (uzura);
 • revopsirea de catre beneficiar a suprafetelor lacuite prin pulverizare;
 • la pierderea sau deteriorarea facturii de achizitie a produselor.

Instructiuni de intretinere si utilizare:

 • Produsele din lemn si materiale lemnoase se curata cu ajutorul solutiilor pentru intretinerea mobilei sau cu o carpa neabraziva si usor umeda,fara a se insista in mod repetat pe o singura zona!
 • Usile de interior nu pot fi supuse la contact direct cu apa.
 • NU se recomanda curatarea cu produse chimice agresive (ex.: solutii pentru curatat geamuri).
 • Usile se deschid si se inchid cu ajutorul cheilor livrate cu usile si prin actionarea manerului cu mana.
 • Acordarea serviciilor de garantie este conditionata de prezentarea :
  certificatului de garantie stampilat, factura de vanzare si factura de servicii
  de montaj emisa de firma autorizata de montaj.
 • Intarzierile in solutionarea reclamatiei nu vor fi luate in consideratie
  cand constatarea si rezolvarea nu sunt posibile din cauza cumparatorului.
 • Dacă natura defectelor nu face necesară corectarea lor în incinta
  fabricii, reparațiile acordate prin garanție se efectuează la domiciliul
  cumpărătorului.
 • In perioada de garantie, producatorul se obliga sa remedieze gratuit
  defectiunile pentru care este raspunzator.
 • Constatarea defectului si alegerea procedurii de remediere va fi
  efectuata de reprezentantii producatorului.
 • Analiza reclamațiilor referitoare la un defect de calitate vizibil
  cu ochiul liber se face cu condiția ca acesta să fie semnalat înainte de montaj
  și, totodată, cu condiția ca montajul să nu mai fie efectuat.
 • Montarea accesoriilor este considerată echivalentă cu iniţierea
  montării produsului. Produsul trebuie returnat în ambalajul original.

Completari la termenii si conditiile de garantie :

 • Se vor folosi doar manere si shilduri de dimensiuni corespunzatoare.
 • Produsele finisate cu vopsele pe baza de apa, aflate in exploatare, se uzeaza natural odata cu trecere timpului.
 • In cazul montajului produselor lemnoase in incaperi neincalzite, cu umiditate mare sau cu ventilatie necorespunzatoare, poate interveni marirea volumului materialului, aceasta
  neconstituind baza pentru reclamatie. Rezolvarea problemei poate fi facuta prin
  imbunatatirea ventilatiei.
 • In locurile cu trafic intens, se recomanda alegerea usilor cu finisaje si accesorii corespunzatoare destinatiei.
 • In cladiri publice se recomanda folosirea tocurilor metalice.

Comenzile se preiau in show-room-ul Benati din str. Reinvierii nr.3, sector 2 Bucuresti. Regasiti harta in sectiunea CONTACT .

mail – vanzari@benati.ro, https://www.echipabenati.ro

021.212 11 48 – fax

021. 212 11 49 – telefon fix

0746 209 533 / 530 / 531 – telefon mobil

Detaliile tehnice sunt prezentate in amanunt de catre reprezentantii de vanzari prezenti in show-room.

FOARTE IMPORTANT ! Atat modelele ( vitrajele ), cat si finisajele ( culorile, nuantele ) SE ALEG DIRECT IN SHOW-ROOM.

Culorile si tonalitatile din catalog sau de pe site-ul https://www.echipabenati.ro sunt INDICATIVE si pot fi diferite fata de finisajele reale prezentate in show-room. Alegerea finisajului se face NUMAI in show-room.

Echipa Benati organizeaza periodic promotii afisate pe site-ul https://www.echipabenati.ro .

Dupa edificarea datelor de comanda respectiv :

material – USI INTERIOR / USI EXTERIOR / FERESTRE LEMN

Serie / Esenta / model

tip toc / profil

si confirmarea acesteia de catre clientul final .

1. se plateste avans minim 50% din valoarea totala a comenzii cu TVA-ul aferent.

2. diferenta de 50% din valoarea totala a comenzii cu TVA-ul aferent se achita INAINTEA livrarii marfii catre client .

Marfa nu se descarca din mijloacele de transport decat daca s-a facut dovada platii integrale a materialelor comandate.

Executia cu lacuri si baituri de calitate asigura protejarea profilului de lemn stratificat impotriva deteriorarii .

Protectia este antifungicida, UV, si hidro.

Totusi , pentru o protectie sporita si pentru mentenanta in cele mai bune conditii atat a ferestrelor cat si a usilor de exterior Benati va propune achizitionarea kit-ului de intretinere ADLER PFLEGESET Plus.

Acesta reuseste sa susținerea sistemului de lac final pe ferestre si usi din lemn bazat pe agenti de curățare și substanțe selectate pentru intretinere.

Aplicarea o singura data pe an a substantelor asigura protectia suficienta . In timp apar fisuri micro-fine si deschiderea usoara a porilor de film lac , iar efectul substantelor este de inchidere si protejare . Produce un efect de suprafață semi-lucioasă.

Pentru a rezolva deteriorarea extrema a finisajului existent ca efect al grindinei sau lovituri etc. ,kit-ul ADLER PFLEGESET Plus nu este potrivit, in acest caz sunt necesare operatiuni mai complicate de refinisare.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support